Luksus-bycykler

Man kan leje en cykel på Banegårdspladsen.

640x360-bycykler02-2015

Der er blevet opstillet 30 luksuriøse udgaver af bycykler foran Aarhus H, hvor de mere tilfældigt stillede cykler er fjernet og stativer til de nye pendlercykler er ved at være klar.

Pendlercykel-projektet er blevet forsinket flere gange. Sidst på grund af festugen og forvandlingen af Banegårdspladsen til et bilfrit torv.

Målgruppen for de 30 nye cykler er især de pendlere, der for eksempel kommer til byen med tog.

De kan bestille cyklen på forhånd ved at sende en sms, og så får de en kode retur, som de kan bruge til at låse cyklen op, så den kan komme ud af stativet.

»Så i stedet for at tage bussen, kan man – for eksempel hvis solen skinner – leje sig en cykel,« siger Pablo Celis.

I modsætning til de gratis bycykler er pendlercyklerne udstyret med gear. Syv af slagsen. Dermed er de i stand til at klare transporten helt ud til for eksempel de mange virksomheder i Skejby.

Man bestemmer selv, hvor længe man vil leje cyklen. Det er muligt at disponere over den i alt fra 30 minutter til et helt kvartal.

Hvis man holder sig under 30 minutter, er turen gratis. En time koster 10 kr., en uge 50 kr., en måned 100 kr. og et kvartal 250 kr.

»Så det er en billig cykel at leje, og den er altid pumpet og klar,« siger Pablo Celis.

Første danske by med pendlercykel-systemet var Odense. Randers har også introduceret systemet.

»I Odense har erfaringerne ikke været helt gode. Men de begyndte også med en cykel, der ikke er så god som den, vi får. I Randers er der til gengæld stor interesse for pendlercyklerne.« siger Pablo Celis.

Det er firmaet AFA JCDecaux, der driver systemet med pendlercykler. Du kan læse mere om det på hjemmesiden cibi.dk

640x360-bycykler-2015

You may also like...