Musikken

MIN MUSIKALSKE FORTID

[senest opdateret: april 2002]

Min tid som musiker: Jeg begyndte at spille guitar, da jeg var omkring 13 år, og jeg begyndte at spille offentligt i Odense i 1960, og jeg startede med et skoleband, som vi kaldte Gren’s Kvintet.

Kort efter begyndte jeg at spille guitar og bas i et danseorkester med navn Hobby-kvartetten, der foruden mig, bestod af en harmonika, en sax-spiller og en trommeslager. Det blev til mange jobs i de fynske forsamlingshuse.

Året efter kom jeg med i orkestret Solveig and the Playboys, der bestod af professionelle musikere, og jeg blev indmeldt i Dansk Musiker Forbund. Vi spillede også i de fynske forsamlingshuse, men nåede også at få job helt ovre i Jylland.

I 1964 flyttede jeg til Århus og startede en country-gruppe The Music Makers, som fortsatte til 1967. Vi havde vores første spillejob i 1966 i StarClub i Hamburg, hvor The Beatles, Jerry Lee Lewis og Georgie Fame havde optrådt få år inden. Vi opnåede dog ikke helt samme berømmelse. I 1968 kom jeg med i orkestret Performers, og et år senere begyndte jeg at spille med et andet Århus-band med navn Baronerne.

I 1971 startede jeg som lærer i Århus, og på det tidspunkt fik vi en ny bassist og sanger i Baronerne. Han hed Flemming ‘Bamse’ Jørgensen, og det resulterede i at vi skiftede navn til Bamses Venner. Bandet begyndte at indspille plader i 1974, og vi nåede at spille omkring 150 – 175 jobs om året i de kommede år. I 1980 vandt vi det danske MelodiGrandPrix og deltog derefter i European Song Contest med sangen “Tænker altid på dig”. Jeg arbejdede som fuldtidsmusiker i Bamses Venner indtil 1982, hvor jeg vendte tilbage til at dyrke musikken på hobbyplan.