Den Gamle Bys hindbærsnitter
Her er opskriften til Den Gamle Bys hindbærsnitter.
Den Gamle Bys bager, Henrik Løbner bager og sælger i højsæsonen omkring jul cirka 600 hindbærsnitter om dagen fra den historiske bagerbutik under navnet hindbærbrød. Det er den betegnelse, man brugte i 1865. Han deler gerne opskriften med Århus Onsdags læsere:
Hindbærbrød 24 styk
Dej: 375 g smør
500 g mel
250 g flormelis
Et æg
Tre tsk vaniljesukker
75 g smuttede hakkede mandler
Fyld: Hindbærmarmelade
Glasur af 400-500 g flormelis og rød frugtsaft
Skær fedtstoffet i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt flormelis, vaniljesukker, mandler og saml hurtigt dejen med ægget. Stil dejen tildækket i køleskabet i cirka 1 time. Rulles ud til to plader i samme størrelse på cirka 1/2 cm tykkelse. Bages lysebrune ved 180 grader i cirka 20 minutter. Skær pladerne i passende størrelser, mens de er lune. Så kan man flytte dem, uden de knækker. Fordel hindbærmarmeladen på den ene halvdel og læg den anden halvdel ovenpå. Pynt med glasur, mens de stadigvæk er lune. Opskriften er inspireret af F. Grams 650 Anvisninger til Kage- og Sukkerbagning, 1865.