Tomat-abrikos chutney
Chutney med tørret abrikos, tomat og pære
Tilberedningstid:
120 minutter
Ingredienser:
4-5 mellemstore, skoldede, flåede udkernede tomater
450g sukker
1 stort skrællet udkernet æble
2 hakkede løg
150g tørrede, bløde abrikoser
3 spsk hakket ingefær
2 tsk salt
4,5dl lys vineddike
1,25kg skrællede, udkernede pærer i små stykker
Fremgangsmåde:
Bland alle ingredienserne i en tykbundet gryde – undtagen pærerne – og lad dem snurre ved svag varme uden låg en times tid. Rør jævnligt. Bland pærerne i gryden og lad dem snurre med en halv time til chutneyen har en sirupsagtig konsistens.
Tomat-abrikos chutney
2 stk tomater
100 g tørrede abrikoser
3 spsk æbleeddike
1 tsk sennepsfrø
1 stk appelsin, saften heraf
Tilberedning af Chutneyen:
Tomater og abrikoser skæres i tern og kommes i en gryde sammen med brun farin, æbleeddike, sennepsfrø og appelsinsaft og koges 20 min. ved jævn varme.
Krydr med salt, peber og evt. ekstra sukker.
Afkøl chutneyen og kom den i en skål eller på et sylteglas.