Duften i bageriet

Mel typer

10x10_oehlandshvede

Ølandshvede

Ølandshvede er en gammel kornsort som sortsmæssigt befinder sig mellem den traditionelle vårhvede og spelthvede. Af udseende ligner den hveden, selve kernes egenskaber minder mest om spelt. Den har et markant højere proteinindhold (13,5%) end alm. Hvede (10-11%) og en blødere glutenstruktur som i spelt.
Den er knap så tung at bage med som spelt, det er nemmere at have en dej med 100% ølandshvede, bare man er klar over at der skal æltes mere vand i dejen end ved traditionelt mel.

10x10_emmer_mel

Emmermel

Stenkværnet, usigtet mel.
Emmer er ligesom enkorn og kæmpedurum velegnet til at blande med andet mel, f.eks. spelt. Alene egner den sig godt til at bage i forme som en blød dej, men ikke som fritstående brød, idet glutenet er meget slapt og dejen let løber ud.
Emmer, eller rettere dansk dyrket våremmer, giver et mørkt og meget aromatisk brød, der i farve minder om rugbrød, men den har en helt anderledes aroma, som man ikke kender fra andet mel. Brødet bliver specielt lækkert, hvis dejen laves blød med hele kogte emmerkerner.

10x10_kamut_flager

Kamut flager

Kamut – kæmpe durum
Kamut er en økologisk dyrket gammel hvedeart, der er i slægt med durumhveden. Den er rig på proteiner, vitaminer, og mineraler af høj kvalitet, og den er meget velsmagende. Man smager tydeligt forskellen i brød, paste, couscous, bagværk og kogt som hele korn.

10x10_skaarne_rugkerner

Skårne rugkerner

 

10x10_okologisk_durummel

Økologisk Durummel

 

10x10_okologisk_hvedemel

Økologisk Hvedemel – Tipo 00

 

10x10_fuldkorns_hvedemel

Fuldkorns Hvedemel

You may also like...