Fyldte tomater

 Ingredienser:

Solmodne tomater – regn 2-3 pr. person
Løse ris af typerne Carnaroli, Arborio eller Roma: to spiseskefuld pr. tomat
1 dåse Flåede tomater
Olivenolie
oregano eller timian eller persille
store basilikumblade 2 pr. tomat
salt
peber
evt. : et fed hvidløg,  saltede kapers (ikke kapers i eddikelage o.-l.) ( tre-fire pr. tomat).
Skal ikke udvandes først.

Action:

Skær toppen af tomaten og læg den til side,
Skal på igen som “lågen” på den færdige tomat.
Udhul tomaten. Forsigtigt, så at den ikke revner. Stil hele kødet i en skål.
I samme skål kom nu oregano eller timian eller persille ( den krydderurt I synens bedst om)
Kom indholdet af tomatdåsen i,

Kom risen i

Drys med salt, en smule olie og hvis I har valgt hvidløg kom det finthakkede hvidløg i
og hvis I har valgt kapers, mas dem lidt med en gaffel og kom dem i skålen
sammen med en smule oliveolie.

Vigtigt:

lad risen trække i skålen for en time eller to.
På den måde suger risen alle ingredienser til sig.

Fyld nu risen ind i tomaterne.

Start og slut med et basilikum blad i bunden og på toppen før
I kommer “lågene” på igen: “lågene” er toppen af tomaterne I havde skåret væk.
Sørg før at ikke overfylde tomaterne, fordi risen vokser under stegning og risikerer at sprække tomaterne.
Stil i ovnen: 180 grader for 45 minutter – en time.

Tilbehør:

kartofler. Skær dem i bådene, vend dem i olie og salt og anret dem i fadet mellem tomaterne.
Resultatet burde se cirka sådan ud som i vedlagte billede. Gerne bedre !

Buon appetito !

Ciao – Carlo Merolli.

You may also like...