Fragilité-kage

640x360-p1040789

Fragilité-kage

Dej:

5 æggehvider
200 g flormelis
150 g finthakkede hasselnødder, jeg bruger en blender og de skal ikke afskalles.

De hakkede nødder vendes  i flormelis. Æggehviderne piskes meget stive og vendes og nødde/flormelisblandingen.
Bredes ud på et stykke bagepapir på ca. 33 gange 40 cm. Bages på midterste rille ved 200 grader. Efter to minutter skrues ned til 150 grader og bages færdig i ca. 40 minutter.
Denne portion skal laves to gange.

Creme til Fragilité:

300 g smør (stuetemperatur)
3 dl. Flormelis
1  1/2 tskf.  Vanillesukker
300 g blød nougat
2 æggeblommer.
2 spskf.  stærk kaffe.

Smør, flormelis og  vanillesukker røres godt sammen. Smelt nougat i vandbad, lad det svale lidt, hvorefter æggeblommerne røres i. Til sidst røres det hele sammen og sættes i køleskabet i mindst 4 timer eller til massen er som blødt smør.

Det hele smøres på den ene mandelbund, den anden bund lægges ovenpå.
Sættes i fryseren, det bliver den bedst af.

Før brug:
Kagen tøs lidt op, ikke for meget, skæres i små firkanter og drysses med flormelis.

You may also like...