Linquine puttanesca

Linguine med ansjoser, oliven og kapers …. og evt. muslinger
En kraftigt smagende ret fra Napoli. Puttana betyder egl. prostitueret.

640x330_linguine-puttenesca

4 pers.

Sauce:
3 spak. olivenolie
1-2 fed hvidløg, finthakkede ansjosfileter, afdryppede og hakkede, i mangel af fileter bruges ansjospasta
150 g sorte oliven, udstenede og hakkede
1 spsk. saltede kapers …… Skyllede
450 g. flåede, udkernede og hakkede tomater
evt. lidt chili

Serveres retten som primi piatti beregnes max 75 g tørret linguine, lidt mere, hvis det er hovedret.
En håndfuld salt til kogevandet
Hakket bredbladet persille

Varm olien op i en kasserolle, lad hvidløget svitse ca. 2 min ved svag varme under omrøring. Tilsæt ansjoser og mos dem til puré, dernæst oliven, kapers og tomater.
Lad det hele simre i ca. 25 min.

Lad pastaen dryppe af og hæld den i en forvarmet serveringsskål.

Hæld ansjossaucen ned i skålen og bland det hele med et par gafler.

Drys persille over og server.

Retten kan opgraderes med lidt muslinger som er varmet forsigtigt i lagen fra dåsen.
Hvis man anvender frosne muslinger kan de varmes i lidt af kogevandet fra pastaen.

—————————————————————

En anden beskrivelse

Ingredienser

2 spsk olivenolie
3 fed hvidløg, hakket
1/2 tsk (eller mindre, hvis du ikke kan lide det alt for krydret) knust rød peber flager
1 (14,5 ounce) kan knuste tomater
1 (14,5 ounce) kan hakkede tomater
1/2 tsk tørret oregano
1/2 tsk tørret basilikum
Salt og peber (efter din smag)
3/4 kop Kalamata oliven, udstenede og halverede
1/4 kop grønne oliven, udstenede og halverede
3 spsk kapers
2 spsk hakket frisk eller tørret persille
400 g linguine

Tilberedning

I en stor gryde, varme olie over medium varme
Tilsæt hvidløg og knust rød peber flager derefter koge igennem i cirka 30 sekunder
Rør i begge dåser tomater, oregano og basilikum
Tilsæt salt og peber (efter smag)

Bring saucen i kog, derefter reduceres varmen til lav og lad det simre i 15 minutter under jævnlig omrøring
Tilsæt oliven, kapers og persille, derefter dækkes det til og holdes varmt

I en stor gryde i letsaltet vand koges linguine efter anvisningerne på emballagen
Når linguine er kogt, lægges den i en skål, hæld saucen over og vend det nænsomt så det hele blandes

You may also like...