Jordskokkecremesuppe

640x360-preben-eriksen-2015-02-14-19.33.18

Preben Eriksen – Masterchef og musikbooker i hjemmekøkkenet

Jordskokkecremesuppe

8-10 portioner

500 g. skrællede jordskokker
1,5 I. vand
7 dl. piskefløde
4 store løg
4 fed hvidløg
1 flaske tør hvidvin
4-5 terninger hønsebouillon
Et par kviste frisk timian

Fyld (kan udelades)
500 g. brune champignon
300 g. bacon

Jordskokkecremesuppe

Jordskokkerne skrælles og skæres i små tern.
Finthakket løg og hvidløg sauteres i trøffel olie, og jordskokkerne tilsættes.
Lad det simre et par minutter, hvorefter hvidvin, vand og bouillontern tilsættes.
Lad retten simre under låg i 40 min.
Blend suppen og passer den gennem en sigte – tilsæt fløde.
Varm suppen igennem og tilsmag med salt, peber, æbleeddike, akaciehonning og limesaft.
Bacon ristes på pande, køles og knuses.
Champignon skæres i meget små tern og ristes på panden i lidt trøffel olie.

Lige inden servering hældes 1 tsk. friskpresset limesaft i den lune dybe tallerken, hvorefter
suppen hældes i.

Fyldet drysses over suppen.

Suppen kan laves dagen før servering.

You may also like...